Mooi bericht van Gemeente Meijerijstad

23 juni 2020
Nieuws afbeelding

Op 21 april maakte de regering bekend dat er voorzichtig meer ruimte ging komen voor kinderen en jongeren om in de buitenruimte te sporten. Sindsdien volgden de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Ook volwassenen mogen nu buiten weer sporten en zwembaden mogen weer open. Uiteraard met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Om sportaanbieders op weg te helpen heeft de gemeente Meierijstad in afstemming met de Sportraad Meierijstad een checklist en een lokaal protocol opgesteld. Inmiddels kan er in Meierijstad bij ruim 100 sportaanbieders weer gesport worden.

Een tip voor sportverenigingen die nog niet begonnen zijn? ‘Gewoon starten’, aldus Jeroen de Boer van hockeyclub Geel-Zwart. Samen met een groep bevlogen vrijwilligers bekleedt Jeroen de rol van corona-coördinator. Geel-Zwart was een van de eerste verenigingen die na het invullen van de checklist haar hockeytrainingen hervat heeft. Ook hebben zij hun accommodatie direct beschikbaar gesteld voor binnensportaanbieders. Reden genoeg voor wethouder sport Coby van der Pas om Geel-Zwart te bezoeken.

Wat de wethouder aantrof maakte indruk. Een vrijwilliger bij de poort die iedereen op een vriendelijke manier begroet en herinnert aan de richtlijnen, enthousiaste trainers die elkaar ondersteunen en herkenbare corona-verantwoordelijken die alles buiten het veld om in goede banen leiden. Een goed voorbeeld van een vereniging die op een verantwoorde manier sportactiviteiten aanbiedt aan haar leden, als ook geïnteresseerde niet-leden.

Coby van der Pas: ‘Het belang van sporten en bewegen voor onze inwoners is enorm groot. Complimenten voor Geel-Zwart, en zeker ook voor al die andere sportverenigingen en vrijwilligers die het mogelijk maken dat velen in Meierijstad weer kunnen sporten en bewegen’. 

Meer informatie over de gevolgen van de landelijke corona-aanpak voor sportaanbieders in Meierijstad, inclusief contactpersonen bij de gemeente, kunt u vinden op de  website van de gemeente Meierijstad. Onze medewerkers staan klaar om sportaanbieders op weg te helpen en te begeleiden bij het invullen van de checklist en toepassen van de protocollen.
https://www.meierijstad.nl/home/coronavirus-covid-19_43523/item/sport_11743.html

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT