35 nieuwe Clubscheidsrechters

19 november 2019
Nieuws afbeelding

Op maandag 18 november jl. heeft de KNHB bij Geel-Zwart het examen clubscheidsrechter afgenomen en we kunnen 35 leden toevoegen aan ons scheidsrechterskorps. Gefeliciteerd aan alle geslaagden!

In totaal waren er 78 kandidaten opgegeven, hebben 70 kandidaten het examen gemaakt en zijn er 35 geslaagd. Dit slagingspercentage van 50% vinden wij erg laag, gezien de moeilijkheid van het examen. 

Voor de vrijwilligers die de scheidsrechters indelen wordt het steeds lastiger om alle wedstrijden van scheidsrechters te voorzien. Als de instroom zo laag blijft wordt de belasting voor de leden met een scheidsrechterskaart hoger omdat die vaker opgeroepen worden voor wedstrijden en dat is niet fair!

Daarom gaan we de mogelijkheid onderzoeken om in januari een extra verplichte cursusavond en herexamen te organiseren voor degene die nu gezakt zijn.

Overigens is het niet zo dat als je geen kaart hebt, dat je dan gevrijwaard bent van fluiten. Alle gezakte kandidaten kunnen namelijk vanaf deze week opgeroepen worden om te fluiten voor de wedstrijden van de E-junioren en de 8-tallen. Ben je als scheidsrechter aangesteld voor een wedstrijd dan ben je verplicht te komen of voor een vervanger te zorgen. Zonder afmelding niet komen fluiten is waardeloos, je laat hiermee niet alleen een Geel-Zwart team in de steek, maar we staan als club ook voor schut t.o.v. de bezoekers.

Geel-Zwart zijn we met zijn allen en samen kunnen we er iets moois van maken!

Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT