Geel-Zwart is per 1 januari rookvrij

1 februari 2020
Nieuws afbeelding

Beste leden, ouders en bezoekers,

Uit de leden-enquête kwam naar voren dat een meerderheid van onze leden voor een rookvrije vereniging is. Geel-Zwart is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 januari 2020 de stap naar een rookvrij sportterrein.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Geel-Zwart iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Vanaf 1 januari zijn wij rookvrij. Rookvrij geldt overal, binnen en buiten op de accommodatie van Geel-Zwart, op alle dagen en avonden van de week en weekend.

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Op zondag en tijdens de Midweek en Bedrijfscompetitie, is het  toegestaan om op het verhoogde terras te roken. Niet ‘in de buurt van’ maar alleen op dit terras.

We gaan niet handhaven. We gaan de mensen informeren en aanspreken. Dat zullen we doen via het groot scherm en met bordjes bij de ingang en bij de toegang tot de velden.

We hopen dat al onze leden en bezoekers zich samen met ons sterk maken voor een gezonde en rookvrije omgeving. Help ons mee om mensen met respect aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken zodat we samen gaan zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Bestuur VMHC Geel-Zwart

 

Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.


Sponsoren

Copyright © 2015 Hockeyclub Geel-Zwart|Website door LaatR.IT